Borstverkleining als optie bij veel klachten

Zeer grote en zware borsten kunnen veel klachten veroorzaken bij vrouwen. Door het grote formaat van de borsten is het soms zeer lastig om te sporten en andere fysieke handelingen te verrichten. Bovendien zorgt het zware gewicht van de borsten er ook vaak voor dat de vrouwen fysieke klachten ondervinden van hun borsten.

grote borstenWanneer veel klachten ontstaan door het formaat van je borsten kan een borstverkleining een optie zijn. Deze ingreep komt uit de plastische chirurgie, maar kan dus ook medische redenen hebben. In zo’n geval bestaat de mogelijkheid dat de borstverkleining prijs, door een zorgverzekeraar vergoed wordt. Dit is een ingreep die door een plastisch chirurg wordt uitgevoerd en waarbij de borsten in formaat worden verkleind. Veel klachten zullen hierdoor verdwijnen waardoor de vrouwen een actiever en daardoor ook gezonder leven kunnen leiden. Zo kan er bijvoorbeeld weer gesport worden, zonder dat er klachten in de rug of nek ontstaan. Een dergelijk ingreep is natuurlijk pas een laatste optie, ook kunnen er oefeningen gedaan worden om bijvoorbeeld de rug te versterken. Een borstverkleining wordt hierdoor vaak uit medische noodzaak gedaan in tegenstelling tot een borstvergroting. Die worden meestal uit cosmetische redenen overwogen. Maar ook acupunctuur indicaties kunnen hier een reden voor zijn.

Hoe gaat het verkleinen van de borsten in de praktijk?

Bij een borstvergroting worden er door een plastisch chirurg implantaten in de borsten ingebracht waardoor deze in formaat toenemen. Met een nieuwe techniek, genaamd lipofilling, is het overigens ook mogelijk om lichaamseigen vet in de borsten aan te brengen waardoor deze groter worden. Bij een borstverkleining moet er juist bindweefsel uit de borsten gehaald worden zodat deze in formaat afnemen.

borstenDit is een behandeling die vrij eenvoudig door een getrainde plastisch chirurg uitgevoerd kan worden. Nadat het weefsel uit de borsten is verwijderd moet er echter ook voor gezorgd worden dat de borsten een mooie vorm blijven behouden. Hierdoor moet ook vaak de huid van de borsten opnieuw strakgetrokken worden zodat deze niet gaan hangen na het afnemen in volume.

This entry was posted in beauty by .